En positiv tilnærming til organisert gaming
Vi forstår at gaming kan være en stor del av barnas liv, og vi ønsker å tilby en organisert og positiv tilnærming til gamingopplevelsen deres. Ved å delta i 66°14 Gamers får barna flere fordeler sammenlignet med å sitte alene på rommet og spille. Her er noen grunner til hvorfor det kan være bedre å delta i organisert gaming hos oss:
- Sosialt samspill: Gjennom vårt gamingmiljø får barna muligheten til å samhandle med jevnaldrende og bygge vennskap. Vi legger vekt på samarbeid og lagånd, som bidrar til utviklingen av sosiale ferdigheter og positivt samspill.
- Fysisk aktivitet og helse: Vi legger også vekt på den fysiske delen av gamingtreningene. Vi inkluderer leker og øvelser som fokuserer på koordinasjon, motorikk og reaksjonsevne. Dette hjelper til med å opprettholde en balanse mellom gaming og fysisk aktivitet, samt forebygge nakke- og ryggplager.
- Helhetlig velvære: Vi understreker viktigheten av et sunt kosthold, skolearbeid og søvn. Vi oppfordrer barna til å ha en balanse mellom gaming, riktig ernæring og skolearbeid. Dette bidrar til en sunn livsstil og en fin avveksling fra gamingen.
- Verdier og nettvett: Vi fokuserer på å fremme gode verdier og nettvett blant våre medlemmer. Vi lærer barna å være respektfulle mot hverandre, oppføre seg på en hensynsfull måte online og håndtere eventuelle konflikter på en konstruktiv måte. Vi ønsker å skape et positivt gamingmiljø der alle føler seg trygge og respektert.
Hva kan du som forelder gjøre for å støtte barna?
Som forelder kan du spille en viktig rolle i å støtte barnas gaminginteresser. Her er noen tips om hvordan du kan være engasjert og involvert:
- Vær nysgjerrig og interessert: Ta deg tid til å bli kjent med spillene barna spiller. Sett deg inn i spillene, les om dem og prøv dem gjerne sammen med barna. Dette viser barna at du er interessert i deres lidenskap og hjelper deg med å forstå hva som skjer på skjermen.
- Skap dialog: Snakk med barna om deres opplevelser og interesser innen gaming. Spør om hvilke spill de liker, hvilke utfordringer de står overfor og hva de nyter mest med gamingen. Dette åpner opp for åpen kommunikasjon og kan bidra til bedre forståelse mellom foreldre og barn.
- Sett grenser og avtaler: Diskuter og etabler klare regler og grenser for gaming. Dette kan inkludere begrensninger på skjermtid, faste tidspunkter for gaming, og avtaler om at skolearbeid og plikter prioriteres først. Det er viktig å finne en balanse mellom gaming og andre aktiviteter i barnas liv.
GG – Good Game: I gamingkulturen brukes uttrykket «GG» for å vise respekt og anerkjennelse til motstanderen etter en god kamp eller runde. Det er en måte å vise sportsånd og fair play i gamingfellesskapet.
Anbefalt aldersmerking
Vi respekterer spillindustriens aldersmerkingssystem, som PEGI (Pan European Game Information), som gir veiledning om hvilke spill som passer for ulike aldersgrupper.
Alle spill har anbefalte aldersgrenser, og vi krever signering av et samtykkeskjema hvis et barn skal spille et spill som har en høyere PEGI-merking enn barnets alder. Dette gjør vi for å sikre at barnas gamingopplevelse er i tråd med foreldrenes preferanser og vurdering av modenhet.
Det er viktig å merke seg at dette er anbefalte aldersgrenser, og det er de foresatte som må avgjøre hva som er passende for sitt barn.
Les hva barnevakten.no skriver om PEGI merkingen her.
Vi legger likevel noen føringer for hvem som kan spille hva innenfor vårt tilbud. Her følger en oversikt over PEGI anbefalinger og våre nedre krav for alder for de ulike anbefalingene.
PEGI-merking | Nedre aldersgrense | Eksemper på spill |
---|---|---|
4. klasse | Fortnite, League of Legends, Overwatch, Super smash bros. | |
7. klasse | PUBG, Valorant, Apex Legends | |
10. klasse | CS:GO |
FIFA, Minecraft og Rocket League har alle lavere PEGI-merking enn 9 år.
Gode nettsider
https://www.medietilsynet.no/digitale-medier/dataspill/
https://www.medietilsynet.no/digitale-medier/dataspill/slik-spiller-du-med-barna-dine/
https://www.medietilsynet.no/digitale-medier/dataspill/snakk-om-spill/
https://www.aktivegamere.no/forelder

På nett. Som den du er.

Er du en gamer?
Da vet du at gaming gir gode opplevelser, læring og vennskap, og er førsteklasses underholdning for både voksne og unge, gutter og jenter.
Samtidig har du kanskje opplevd det en undersøkelse utført av Lenovo i 2021 viser: at 3 av 4 jenter har opplevd å bli trakassert når de gamer?
I den anledning var vi flue på veggen når gameren Mari valgte å gi foreldrene et innblikk i sine ti år som gamer – og de visste lite om hva som ventet dem:
Vi ønsker sammen med Signal og Altibox å skape en bedre digital hverdag med rom for alle, slik at du kan være på nett som den du er.